Att resa till olika konståkningsevenemang innebär ofta att skaffa sig roliga erfarenheter som kan vara av vitt spridda slag. När du reser inom ditt eget land har du det förspänt att kunna göra dig förstådd på ditt eget språk och känna igen maten på restaurangernas och hotellens menyer.

Avslappning och aktivitet på samma gång
Att resa är ganska energikrävande och då är det bra om du har möjlighet att lägga in några mikropauser för att återhämta dig och för att vara alert inför nästa aktivitet. Idrottsutövare har ibland väldigt många resdagar och då är det viktigt att ta in på bra hotell som kan ge perfekt service och komfort. Många hotell har sköna relaxavdelningar där du kan pusta ut efter en dag med konståkning, cykling, shopping eller sightseeing. Satsa gärna på ett hotell med god standard och passa på att skämma bort dig själva under din vistelse. Varför inte beställa upp lite härlig frukost eller kvällssnacks på rummet och bara njuta av en god film i hotellrummets sköna säng. Många gånger spenderar vi alldeles för lite tid på hotellet när vi reser för vi har bråttom att hinna med möten, se staden, gå på events eller vad det nu kan vara, och då får hotellet stå tillbaka. Om du reser i länder där sederna skiljer sig mot dina kan det vara värt att fördjupa sig lite i landets historia och traditioner.Isiga konster och flanörens njutning 1

Skaffa mersmak
Om du ofta brukar gå på sportevenemang har det kanske hänt att du själva drömt om att vara en av deltagarna. När du ser isdansarna genomföra avancerade konståkningstick på den blanka isen eller tennisspelaren slå ett träffsäkert slag kanske du själv blir sugen på att prova. Varför inte anmäla dig till en kurs och se efter om du har den fallenhet som krävs för en snygg piruett eller kanske till och med ett lyft. Utbildning och förkovring ger oftast mersmak och ibland är det även en ny tillfredställelse över att våga prova någonting nytt. Ta gärna med dig kompis om du inte vill gå själva. Att testa någonting tillsammans kan vara väldigt sporrande. Om kursen inte finns i er omgivning så bokar ni in er på ett välkomnande hotell. Kanske i grannkommunen eller ända borta i Tokyo.

Taggar